Rap op Stap
met de Tielse Orthopaeden

 

 

  Ziekenhuis Rivierenland Tiel

  Pres.Kennedylaan 1

  4002 WP Tiel

  contact

 

 

drs Maarten L. Ellis (1959)


dr. Maarten L. EllisIn 1998 trad de heer Ellis tot de maatschap Tielse Orthopaeden toe, na bijna een jaar als 'chef de clinique' te hebben gewerkt in Ziekenhuis Rivierenland. De geneeskunde opleiding heeft hij gevolgd in Groningen. Dit schiep de mogelijkheid de co-assistentschappen (medische stage) op Curaçao te volgen. Hier heeft hij na het behalen van de artsbul medio 1986 nog 3 jaar gewerkt in het St. Elisabeth Hospitaal (SEHOS) als SEH-arts en assistent orthopedie.

De opleiding orthopedie begon met algemene chirurgie in het Sophia Ziekenhuis (thans 'Isala Klinieken') van 1989-'91.
Hierna is hij in de St. Maartenskliniek te Nijmegen gestart, met stages in het Academisch Ziekenhuis St. Radboud (thans UMC St. Radboud) te Nijmegen en in het Rijnstate Ziekenhuis te Arnhem. Na registratie als orthopedisch chirurg eind 1995, heeft hij ruim een jaar als 'chef de clinique' in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen gewerkt t/m januari 1997.

Gedurende de opleidingstijd in de St. Maartenskliniek heeft hij een medische uitvinding ontwikkeld, een zgn. mini fixateur externe, voor het uitwendig stabiliseren van kleine botten.

Tot zijn huidige aandachtsgebieden behoren de:

 • heup- en knieprothesiologie (meer dan 1.200 heup- en 750 knieprothese implantaties)
 • heuprevisie chirurgie
 • voorstekruisbandchirurgie
 • sportletsels en traumatologie
 • hand- en voetchirurgie
 • herniachirurgie

  Wetenschappelijke publicaties van zijn hand:

  Ellis M.L.: Wat is er aan de hand? Een retrospectieve evaluatie van 76 operaties met een nieuwe mini-fixateur externe. Uitgave: Nederlands Tijdschrift voor Traumatologie 1996, nr.2; p. 29-34.

  Ellis M.L.: Mini-fixateur externe: niet alleen voor fracturen. Uitgave: In dit Verband, Verenigde Gipsverbandmeesters Nederland VGN. 1998, nr. 3; p. 6-10.

  Ellis M.L. en J. Zwerver: Is een heupspicaverband na elke primaire heuparthroplastiek zinvol? Uitgave: Nederlands Tijdschrift voor Orthopaedie 1998, nr.1; p. 14-17.

  Ellis M.L.: Mini-fixateur externe. Uitgave: Operationeel, tijdschrift voor operatieassistenten. 1999, nr. 3; p. 10-14.